Scoutgården

Sedan början av detta sekel har scoutgården vid Jarlabankes bro varit hemvist för Täby kyrkby scoutkår. Scoutgården byggdes 1935 och var till slutet av 1900-talet Betania-kapell.

Lokalerna består av en större och en mindre sal på bottenvåningen samt ett rum och kök på övervåningen. Entréramp för rullstol finns till bottenvåningen men toaletter finns endast i källaren och en trappa upp.

Bottenplan och kök är tillgängliga för olika aktiviteter, hobbyverksamhet, övernattningar och sammankomster för c:a 40 personer. Bord, stolar, porslin, glas, kaffekloppar, bestick mm finns i huset. I köket finns bland annat en större kaffebryggare samt diskmaskin och spis.

Scoutgården kan bokas av privatpersoner och ideella föreningar i mån av tillgång (för icke medlemmar i Täby kyrkby scoutkår krävs att hyresgästen är minst 25 år). Uthyrning sker ej till politiska eller icke-demokratiska organisationer. Vi tar ut en avgift för att täcka våra kostnader. Styrelsen förbehåller sig rätten att neka bokning/tillträde.
 
Det finns möjlighet att boka:
- lokalen en kväll/dag
- lokalen en helg (fredag-söndag)
- andra scoutkårer per dygn till reducerad avgift (för övernattning mm)
- endast porslin, stolar och bord per dygn och
- ljjudanläggning per kväll.

Vill ni veta mer om lokalernas tillgänglighet för olika aktiviteter och övriga förutsättningar skicka ett mejl till stuga@tks-scout.se så hör vi av oss så snart vi kan.

Välkomna!

Bli medlem ►